Πέρρας Σωτήριος

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας

Γεννήθηκε στην Κυρά Βρύση, όπου και διαμένει μόνιμα. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Λουτρακίου.

Με την Τοπική αυτοδιοίκηση ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 1994, οπότε και εκλέχθηκε Κοινοτικός Σύμβουλος Ισθμίας. Μετά την πρώτη συνένωση Δήμων και Κοινοτήτων εκλέχθηκε Σύμβουλος στο Δ.Δ. Ισθμίας, με την «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ». Κατά τις Δημοτικές εκλογές του 2002 και του 2006 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ». Τα έτη 2009-2010, διετέλεσε Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου. Το 2010, εκτέλεσε καθήκοντα Προέδρου του Δημοτικού Οργανισμού Υγείας και Κοινωνικής Αντίληψης ΔΟΥΚΑΛΠ και τα έτη 2011 – 2014, υπήρξε Αντιρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωπος του Δήμου, μέλος του Συνδέσμου Προστασίας Κορινθιακού Κόλπου ΣΠΟΑΚ (ΑΡΙΩΝ), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης & Παιδείας (ΔΟΚΟΠΑΠ) καθώς επίσης του Λιμενικού Ταμείου του Δήμου.

Επιπλέον, έχει διατελέσει καθήκοντα Γενικού Γραμματέα στον Α.Ο. Ισθμιακός, τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ισθμίας και τον Ολυμπιακό Λουτρακίου (2004-2005). Είναι ιδρυτικό μέλος της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας στο Καζίνο Λουτρακίου, όπου και εργάζεται.

Είναι παντρεμένος με την Τζίν-Μαίρη και έχουν 2 παιδιά, τον Γιάννη και τον Φρέντυ.


 

Σήμερα, είναι Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, με θητεία από 12.09.2014 έως 11.03.2017, με τις παρακάτω καθ’ ύλην αρμοδιότητες:

Α. Της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου, όπως αυτές περιγράφονται στο άρθρο 18 του ισχύοντος Ο.Ε.Υ. του Δήμου και αφορούν το Τμήμα Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης, το Τμήμα Κίνησης, Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων και το Τμήμα Πρασίνου.

Β. Του Αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης όπως αυτές περιγράφονται στο άρθρο 12.Α – αρμοδιότητες γραφείου αγροτικής παραγωγής & 12.Β. – αρμοδιότητες γραφείου αλιείας του ισχύοντος Ο.Ε.Υ. του Δήμου μας.

Στον ανωτέρω παρέχεται το δικαίωμα της εξουσιοδότησης υπογραφής εγγράφων, τα οποία αφορούν στην άσκηση των αρμοδιοτήτων, καθώς και την αρμοδιότητα χορήγησης των πάσης φύσεως αιτούμενων αδειών των υπαλλήλων που υπηρετούν στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου.