Λουτράκι, 1 Μαρτίου 2017

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί σε όλες τις περιοχές του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων. Ένα εύρος εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες τρεις εβδομάδες με κυρίαρχα στοιχειά την παράδοση,  την αναβίωση εθίμων της Αποκριάς αλλά και έναν πιο μοντέρνο χαρακτήρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος  λειτούργησε υποστηρικτικά σε εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν οι τοπικοί Σύλλογοι όλο αυτό το διάστημα. Διοργάνωσε την Παραδοσιακή Συναυλία το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή 12 χορευτικών τμημάτων Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου και άλλων περιοχών. Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων ήταν η Παρέλαση των Αρμάτων και των 20 και πλέον πληρωμάτων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στο Λουτράκι και η συναυλία που ακολούθησε αρχικά με την Λουτρακιώτισσα Πέρσα Φαρμάκη και στη συνέχεια με τον εξαιρετικό Γιώργο Παπαδόπουλο. Μετά τη συναυλία, πλήθος κόσμου κατευθύνθηκε στην παραλία για να απολαύσει το φαντασμαγορικό θέαμα της ρίψης βεγγαλικών που σηματοδότησε την Καύση του Καρνάβαλου και την ολοκλήρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Την ίδια μέρα, στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση πληρωμάτων και αρμάτων με πολλές εκπλήξεις για τον κόσμο που παραβρέθηκε και τη διασκέδαση να συνεχίζεται με μουσική στην Πλατεία.

Τέλος, παραδοσιακά Κούλουμα πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις περιοχές του Δήμου την Καθαρά Δευτέρα σε συνεργασία με τους Τοπικούς συλλόγους και φορείς.

Ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης και η Δημοτική Αρχή αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων και συγκεκριμένα:

  • Τους εθελοντές για την ουσιαστική βοήθειά τους στην πραγματοποίηση του καρναβαλιού,
  • Τους δημοτικούς υπάλληλους από όλα τα συνεργεία, αλλά και τις διοικητικές υπηρεσίες που εργάστηκαν για το καρναβάλι όλες αυτές τις μέρες,
  • Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου Κορίνθου, που κάλυψε το Καρναβάλι Λουτρακίου με 6 εθελοντές Σαμαρείτες,
  • Όλους τους Τοπικούς Συλλόγους που πραγματοποίησαν εκδηλώσεις αναβίωσης των εθίμων των Αποκριών,
  • Τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τα χορευτικά τους τμήματα, που συμμετείχαν στην Παραδοσιακή συναυλία στο Λουτράκι και ιδιαίτερα τα φιλοξενούμενα,
  • Τους Συλλόγους και τα γκρουπ που συμμετείχαν στις παρελάσεις του Λουτρακίου και των Αγίων Θεοδώρων,
  • Το Α.Τ. Λουτρακίου και τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Ευάγγελο Πιπέρη για τις πολύτιμες υπηρεσίες του,
  • Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Περαχώρας και τον Διοικητή κ. Βασίλη Γεροβασίλη,
  • Τον Σύλλογο Χορού & Άθλησης “DANCESPORT ENΕRGY” (“ΧΟΡΟΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ”), και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αντώνη Ιερόπουλο

Ξεχωριστά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που επισκέφτηκαν τον Δήμο μας την περίοδο των Αποκριών και ειδικά το τριήμερο του Καρναβαλιού.

Η Δημοτική Αρχή Γεώργιου Αλκ. Γκιώνη μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις, αποδεικνύει ότι διαθέτει τα κατάλληλα στελέχη που ξέρουν να ενώνουν ανθρώπους με εθελοντική πρόσφορα, συλλόγους και φορείς με σκοπό την επίτευξη ενός και μόνο κοινού στόχου. Στόχος δεν είναι άλλος από την δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για αύξηση της επισκεψιμότητας με την παράλληλη τόνωση της τοπικής αγοράς. Για τον ίδιο σκοπό ξεκινάμε να εργαζόμαστε από τώρα για την επόμενη χρονιά και περιμένουμε όποιον θέλει να σταθεί συνοδοιπόρος σε αυτήν την προσπάθεια να είναι δίπλα μας.

Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε καλή Σαρακοστή!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ