Λουτράκι, Μάιος 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, στην αντιπροσωπεία Πρέσβεων και Προξένων ξένων χωρών που επισκέφτηκαν το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 τον Δήμο μας.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον Πρόξενο της Λιβερίας & Πρόεδρο του CCG κο Νικόλαο Σούτο, τον Πρόξενο της Νικαράγουα & Γραμματέα του Σώματος κο Miguel Capuano, τον πλαστικό χειρουργό & Επίτιμο Πρόξενο της Βραζιλίας στον Πειραιά κο Ιωάννη Λύρα, τον Πρόξενο της Κοινοπολιτείας της Δομίνικα κο Χρήστο Βαρδίκο και τον κο Θανάση Κοντοθανάση, Δικηγόρο του CCG.

Επίσης, ο Δήμαρχος πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρέσβη της Αλγερίας Dr Noureddine Bardad-Daidj, τον Επίτιμο Πρόξενο της Ταϊλάνδης κο Chailert Limsomboon, τον Πρέσβη του Μεξικό κο Daniel Hernandez-Joseph, με την Πρέσβειρα της Κούβας κα Zelmys Maria Domimquez Cortina, με την κα Yulia Zakurova από την Πρεσβεία της Ρωσίας, με τον κο Στυλιανό Αναστόπουλο επίτιμο Πρόξενο των Μπαχαμών, με τον Πρέσβη της Τυνησίας, με την κα Gladys Garcia chargé d’affaires της Πρεσβείας του Περού και πολλούς άλλους Διπλωμάτες από πολλές χώρες, όπως Μολδαβία, Ρουμανία, Παραγουάη, Εκουαδόρ κ.α

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα συγκριτικά τουριστικά πλεονεκτήματα της περιοχής ώστε να υπάρξει στενότερη συνεργασία του Δήμου με τις χώρες που εκπροσωπούν οι Πρόξενοι για την προσέλκυση περισσότερων τουριστών. Οι Πρέσβεις και οι Πρόξενοι εντυπωσιάστηκαν με τον τόπο μας και τα αξιοθέατα της περιοχής μας, ενώ εξέφρασαν την επιθυμία τους να μας επισκεφτούν ξανά.

Το Προξενικό Σώμα Ελλάδας (CCG) ιδρύθηκε το 1972 με σκοπό την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των ξένων χωρών αποστολής και της χώρας υποδοχής (Ελληνική Δημοκρατία) ώστε να δημιουργήσει την αποτελεσματική τέλεση των καθηκόντων των μελών του. Κατά την διάρκεια των τελευταίων 35 χρόνων και μέσα από πολυάριθμες δραστηριότητες έχει καταφέρει να δημιουργήσει δεσμούς φιλίας μεταξύ των μελών του στα οποία περιλαμβάνονται διπλωμάτες και προξενικοί λειτουργοί.

Στις δραστηριότητές του συγκαταλέγονται η διοργάνωση επιτυχημένων εκδηλώσεων, εκθέσεων, ομιλιών και επισκέψεων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με σκοπό την ξενάγηση σε ιστορικά, πολιτιστικά μνημεία αλλά και σημαντικά αξιοθέατα. Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες έχουν αποδειχθεί πολύτιμη εμπειρία γνωριμίας των ξένων διπλωματών με την Ελλάδα. Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του CCG, αμέριστη βοήθεια στην διοργάνωση επισκέψεων για την σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των χωρών, έχει συντελέσει τα μέγιστα η ενδοκρινολόγος, Παρή Ράπτη-Λύρα, όπως και στην τελευταία διοργάνωση επίσκεψης στον Ισθμό Κορινθίας.

Γραφείο Τύπου