Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης

Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Ο Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης γεννήθηκε στο Λουτράκι το 1959.

Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Αποφοιτώντας ασχολήθηκε με επιτυχία με τον κλάδο των επιχειρήσεων και εργάστηκε ως σύμβουλος επενδύσεων.

Σήμερα, διατηρεί μεγάλης δυναμικότητας λογιστικό-ασφαλιστικό γραφείο στο Λουτράκι και είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Στο παρελθόν, υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Λογιστών Κορινθίας και συμμετείχε σε διάφορες Ανώνυμες Εταιρίες ως Οικονομικός Σύμβουλος ή μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου τους.

Επί 32 συνεχή έτη, ασχολήθηκε έντονα με τον αθλητισμό παίζοντας βόλεϊ σε όλες τις Εθνικές κατηγορίες και σε Ευρωπαϊκά κύπελλα.

Το 1985, έλαβε το ανώτατο πτυχίο προπονητή βόλεϊ από την Διεθνή Ομοσπονδία Βόλεϊ στο Jicin της Τσεχοσλοβακίας.

Εκλέχθηκε δύο φόρες Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών»: το 1994 και το 1998 αναδείχθηκε ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού.

Το 2002 εκλέχθηκε αρχηγός του συνδυασμού και στις εκλογές ο συνδυασμός του έλαβε τη δεύτερη θέση.

Το 2006 εκλέχθηκε Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας και κατά την περίοδο της Δημαρχίας του εκτελέσθηκαν τα σημαντικότερα έργα υποδομής του Δήμου.

Στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του 2010 εκλέχθηκε Αρχηγός Αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο ως επικεφαλής της “Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών”.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014, εκλέχθηκε Δήμαρχος του νέου διευρυμένου Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Επί της θητείας του ως Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων συμμετέχει ως μέλος στην Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ και τελεί καθήκοντα Αντιπροέδρου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ).

Εχει δύο κόρες, την Αιμιλία και την Ειρήνη.