Project Description

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

10ο επετειακό Διεθνές Φεστιβάλ  Μουσικής και η Θερινή Μουσική Ακαδημία στο Λουτράκι

 

Στις 18-28 Ιουλίου 2017 στο Λουτράκι,   στο ξενοδοχείο Poseidon Resort θα πραγματοποιηθεί το επετειακό Διεθνές Φεστιβάλ  Μουσικής και η Θερινή Μουσική Ακαδημία που διοργανώνεται από την  Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία «Κέδρος Συν» – ενεργό φορέα για την ανάπτυξη πολιτιστικών σχέσεων Ελλάδος-Ρωσίας.  Το Φεστιβάλ  τελείται υπό την αιγίδα Δήμου Λουτρακίου και  Περαχώρας και του Πολιτιστικού Κέντρου της Πρεσβείας της Ρωσίας.

Οι συμμετέχοντες  στο Φεστιβάλ είναι 200 διακεκριμένοι μουσικοί, καθηγητές και φοιτητές από Ελλάδα, Ρωσία,  Ιταλία,  Φινλανδία, Ολλανδία, Κίνα, ΗΠΑ, Ιραν, Ιαπωνία και άλλες χώρες του κόσμου.

Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ στον χώρο εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου θα πραγματοποιούνται  συναυλίες και μουσικές βραδιές με ελεύθερη είσοδο για το κοινό από τους καλλιτέχνες παγκόσμιας φήμης.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος  της εταιρίας “Κέδρος Συν”, μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ρώσων συμπατριωτών και Γενική Διευθύντρια του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κα. Ελένη Κοντράτοβα,  το Φεστιβάλ έχει στόχο την ευρύτερη ανάπτυξη της τουριστικής και πολιτιστικής συνεργασίας της Ελλάδας με τη Ρωσία και με άλλες χώρες της Ευρώπης και της Ασίας και την προβολή της Πελοποννήσου ως τόπου πολιτιστικού τουρισμού. «Το επετειακό  Φεστιβάλ μας φέρνει μήνυμα αισιοδοξίας για το γεγονός ότι οι θεσμοί που κτίστηκαν με όραμα και υπευθυνότητα, θα έχουν πάντα συνέχεια και ανάπτυξη παρά τα προβλήματα και δυσκολίες της εποχής. Η ελληνική φιλοξενία και  ο πολιτισμός συνεχίζουν να έχουν μεγάλη ζήτηση από τους επισκέπτες της Ελλάδος».

Στις εκδηλώσεις του φετινού Φεστιβάλ  θα πάρουν μέρος καταξιωμένοι  καθηγητές    του Tchaikovsky Moscow State Conservatory (Ρωσία):  ο λαϊκός καλλιτέχνης της Ρωσίας Eduard GRACH (βιολί), Vladimir IVANOV   (βιολί), Tatiana POLOZOVA (βιολί), Alexey SELEZNEV (τσέλο),  Alexander MNDOYANTS (πιάνο), καθώς και Vladislav HALAPSIS  (βιολί, Athenaeum Conservatory, Ελλάδα), Dmitri CHICHLOV  (βιολί, “I solisti di Milano”, Ιταλία),  HU KUN (βιολί, Royal Academy of Arts, London), Mari TAMPERE-BEZRODNY (βιολί, Sibelius Academy, Φινλανδία), ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει νέα μουσικά ταλέντα μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι υπότροφοι των Διεθνών Μουσικών Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων V.Spivakov & V.Krainev της Ρωσίας. Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ αναλαμβάνει ο Έλληνας σολίστ βιολιού και μαέστρος της ορχήστρας και του κουαρτέτου εγχόρδων «Βιος» κ.Αλέξανδρος Χαλάψης.

Η κα. Κοντράτοβα επισήμανε ότι το Φεστιβάλ  αποτελεί  έναν ακόμα  σημαντικό λίθο στην ανάπτυξη της ελληνορωσικής πολύπλευρης συνεργασίας, η οποία επισφραγίζεται φέτος με το Επίσημο έτος τουρισμού Ελλάδος-Ρωσίας   ενώ η Πελοπόννησος  διαφημίζεται  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο  ως τόπος ποιοτικού πολιτιστικού τουρισμού ο οποίος πέραν της γαλάζιας θάλασσας και της ομορφιάς των τοπίων του μυεί τους επισκέπτες και τους κατοίκους του νησιού στον κόσμο της απαράμιλλης μουσικής από καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Όλες οι συναυλίες του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται στην Αίθουσα APOLLO 1 του Συνεδριακού κέντρου του Ξενοδοχείου POSEIDON RESORT στο Λουτράκι στις 21.00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό σύμφωνα με το επισυναπτόμενο Πρόγραμμα.

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ εκφράζουν θερμές  ευχαριστίες στους συνεργάτες και υποστηρικτές του Φεστιβάλ – Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας, εταιρίες  AEGEAN AIRLINES, AVANTI FURS, MOUZENIDIS TRAVEL, Μουσικά όργανα «Σπύρος Νάκας», Ξενοδοχείο POSEIDON RESORT και  ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη  στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο  της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Αθήνα.