Project Description

LOUTRAKI CHALLENGE

24 & 25 Φεβρουαρίου 2018

Το  Loutraki Challenge αποτελείται από δύο αγώνες που διοργανώνονται ως περιοδεία. Στο τέλος, θα υπάρχει ο νικητής της κατάταξης που θα λάβει το τιμητικό έπαθλο του Loutraki Challenge 2018.

 

Stage 1 – Road Race

Ο πρώτος αγώνας θα είναι ένας ορεινός αγώνας δρόμου. Με αφετηρία το κέντρο της πόλης του Λουτρακίου. Το μάθημα θα σας οδηγήσει σε ένα circuit 13 χλμ που θα καλύπτεται 4 φορές για τις κατηγορίες Elite και Juniors και 3 φορές για τις κατηγορίες Masters and Women.

Βασίλης Αναστόπουλος: “Αυτός θα είναι ο μακρύτερος αγώνας σε διάρκεια, ο οποίος θα γίνει σε μια πολύ απαιτητική πορεία. Οι αναβάτες Elite θα χρειαστούν σχεδόν 3 ώρες για να ολοκληρώσουν τα 70 χλμ. Του αγώνα και θα καλύψουν σχεδόν 2000 μέτρα υψομετρικής διαφοράς κατά τη διάρκεια του αγώνα. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει ούτε ένα μέτρο επίπεδου τμήματος κατά τη διάρκεια του μαθήματος, καθώς πηγαίνει προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Είναι μια δύσκολη αλλά όμορφη διαδρομή δίπλα στη θάλασσα που περνά μέσα από μερικά ωραία ελαιόδεντρα και θα υπάρξει μάχη μεταξύ των αγνών αναρριχητών και των κλασικών αναβατών για τη νίκη. Ένας αναβάτης που μπορεί να οδηγήσει γρήγορα το ποδήλατό του όχι μόνο σε ανηφόρα, αλλά και σε κατηφόρα θα είναι ο νικητής αυτού!

 

Stage 2 – Time trial

Ο δεύτερος και τελικός αγώνας του Loutraki Challenge. Ύστερα από την επίπονη κούρσα της προηγούμενης ημέρας, αυτή η δοκιμή χρόνου θα φανερώσει τις αντοχές και τις δυνατότητες των αθλητών . Με κλίσεις που φτάνουν στο 15% σε μια διαδρομή μικρότερη από 9 χιλιόμετρα, αυτή η ανηφορική δοκιμή είναι σύντομη αλλά έντονη. Στο τέλος της έντονης προσπάθειας, σας υποδέχεται η υπέροχη Μονή Οσίου Παταπίου.

Βασίλης Αναστόπουλος: “Μια μέρα αφιερωμένη στα παιδιά που μπορούν να ξεπεράσουν τα όριά τους και που υπερέχουν στον αγώνα ενάντια στο ρολόι. Προφανώς οι ορειβάτες και οι δοκιμαστές του χρόνου έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα εκεί. Μετά από 1 χλμ ενός κυλιόμενου τμήματος, οι αναβάτες θα ξεκινήσουν να ανεβαίνουν και θα αντιμετωπίσουν τμήματα όπου ο βαθμός ανεβαίνει στο 15% για λίγο πριν τελειώσει η κούρσα έξω από το μοναστήρι του Όσιου Παταπίου όπου η θέα του Κορινθιακού είναι εκπληκτική ».

 

Για δηλώσεις συμμετοχών επισκεφτείτε το link:  www.segracing.com/loutraki